Usain Bolt

Jamaikasta kotoisin oleva pikajuoksija Usain Bolt on kerännyt mainetta ja kunniaa ympäri maailmaa. Hänelle on annettu lempinimi Lightning Bolt, mikä tarkoittaa salamaa. Tämä nimi tulee miehen ennätysmäisen nopeista 100 ja 200 metrin juoksuista, jotka ovat suoneet hänelle maailmanennätykset kummassakin lajissa. Berliinissä vuonna 2009 Bolt juoksi päätähuimaavasti sadan metrin matkan ajassa 9.58 ja kahdensadan metrin ajassa 19.19.

Maailmanennätysten lisäksi tämä salamannopea juoksija on voittanut olympialaiset neljä kertaa ja maailmanmestaruuden viidesti edellä mainituilla matkoilla. Tämän luulisi olevan tarpeeksi tälle päättäväiselle herralle, mutta Bolt julisti haluavansa rikkoa 19 sekunnin rajan kahdensadan metrin juoksussa Rio de Janeirossa järjestettävissä olympialaisissa ensi vuonna (2016). Hän on myös julkisesti maininnut, että Rion olympialaiset ovat juoksijan viimeiset. Onhan Bolt jo saavuttanut niin paljon juoksu-urallansa, että on aika antaa muidenkin yrittää.

Valta vaihtuu ensi kesänä?

Tähän mennessä Usain Bolt on ollut yksinkertaisesti voittamaton. Mies ei ole vuodesta 2004 asti hävinnyt yhdellekään pikajuoksijalle 100 tai 200 metrin sprinteissä. On jännittävää kuitenkin nähdä, mitä Rion olympialaisissa tulee tapahtumaan; CNN:n artikkelin mukaan hollantilainen tilastoyritys Infostrada on ennustanut Boltin häviävän 100 metrin pikajuoksun ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen.

Infostrada ennusti vuoden 2012 Lontoon olympialaisten Iso-Britannian joukkueen 65 mitalia melkein täydellisesti oikein. On siis erittäin mahdollista, että yrityksen ennustukset Rion olympialaisista pitävät paikkansa. Boltin päihittäjäksi Infostrada julisti amerikkalaisen Justin Gatlinin. On kuitenkin oltava realistinen ennustuksiin uskomisessa, koska Infostrada ennusti Boltin häviävän Lontoon olympialaisissa, missä salamamies osoitti kyseiset ennustukset vääriksi 9.63 sekunnin ajalla.

Ennustuksista puheen ollen, Boltin voitosta voi lyödä vetoa monilla peli/veikkaussivustoilla. Miehen vedonlyöntikertoimet ovat aina erittäin alhaiset hänen voittamattomuutensa vuoksi, mutta mikäli Infostradaan on uskomista, ensi vuonna tämä saattaa muuttua. Jos voittajista ja häviäjistä veikkaaminen on siis mieluista ajanvietettä, on mahdollisesti kannattavaa tehdä näin ainakin Rion olympialaisten aikoihin. Betssonista löytyy tähän tehtävään lähes poikkeuksetta parhaimmat kertoimet. Ei muuta kuin veikkaamaan siis!

Kävi Rion olympialaisissa miten tahansa, Usain Bolt on ansainnut paikkansa tähän asti maailman nopeimpana juoksijana, ja hän jää varmasti monen mieleen lahjakkaana salamamiehenä. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen suurimmista yleisurheilijoista.