Kuntoilija tarvitsee myös lepopäiviä

Eikö kuntosi kasva, vaikka treenaat joka päivä? Siihen voi olla syynä juuri se, että kuntoilet päivittäin. Kuntoilijat tarvitsevat myös lepopäiviä, ja niiden unohtamisella voi olla vakavia seurauksia. Liiallinen treenaaminen voi viedä kehon ylikuormittuneeseen tilaan, jossa treenaamisesta ei enää ole mitään hyötyä. Lihasmassa saattaa vähentyä, sydän rasittua ja painonhallinta vaikeutua. Olo saattaa olla jatkuvasti väsynyt ja stressaantunut, eikä urheileminenkaan enää tunnu hyvältä. Muista siis pitää viikossa ainakin yksi lepopäivä!

Lepopäivät ovat henkisesti tärkeitä

Vaikka olisitkin erittäin motivoitunut kuntoilija ja nauttisit treenaamisesta, aivosi tarvitsevat lepoa ja vaihtelua. Rentoutumisen merkitys on erityisen suuri silloin, jos kuntoilusi tarkoituksena on pudottaa painoa. Jos koko elämäsi pyörii laihduttamisen ympärillä, kyllästyt siihen pian. Unohda siis liikunta hetkeksi ja tee jotain ihan muuta! Lue kirja, katso elokuva tai pelaa konsolipelejä. Jos tavalliset pelit eivät innosta, voit kokeilla peliä Zeus 3 Videoslots-nettikasinolla ja katsoa, lahjoittaisiko onnetar sinulle rahat uusiin treenivälineisiin!

Lepopäivinäkin voi liikkua ja ulkoilla

Jos lepopäivän viettäminen sängyssä maaten tuntuu mahdottomalta, lepopäivänäkin voi liikkua ja ulkoilla. Voit hyvin käydä kävelemässä tai joogassa, ja venyttely tekee lihaksille hyvää myös silloin, kun et ole rasittanut niitä paljoakaan. Tärkeintä on, että teet jotain erilaista kuin varsinaisina treenipäivinä, jotta kehosi saa aikaa palautua ja toipua rasituksesta. Muista myös syödä lepopäivinä tarpeeksi terveellistä ruokaa, sillä lihakset tarvitsevat ravintoa vahvistuakseen. Täydellisen lepopäivän viimeistelee riittävän pitkä ja levollinen yöuni.