Behdad Salimi

Iranilainen Behdad Salimi on tämän hetken yksi parhaimpia painonnostajia. Hän on syntynyt vuonna 1989 ja kilpailee yli 105-kiloisten sarjassa. Pituutta väkivahvalla kisaajalla on kunnioitettavat 197 senttimetriä. Salimi voitti kultaa Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 ja hän on myös painoluokkansa kaksinkertainen maailmanmestari vuosilta 2010 ja 2011 ja lisäksi viime vuoden hopeamitalisti.

Aasian kisoista ja Aasian mestaruuskilpailuista nostaja on pokannut useita kultaisia mitaleita. Salimi muistetaan myös Lontoon olympialaisten yhteydessä protestoinnista valmentajaansa vastaan, jota hän joukkuetovereidensa kanssa syytti epäasiallisesta kielenkäytöstä. Julkisen riidan seurauksena Iranin painonnostoliitto ei lähettänyt Salimia eikä muita kilpailijoitaan vuoden 2013 kisoihin.

Vuoden 2016 kesäolympialaiset järjestetään Rio De Janeirossa. Kyseessä on historialliset kisat, sillä olympialaiset järjestetään ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikan mantereella ja toista kertaa latinalaisessa Amerikassa. Olympialaisissa kilpaillaan 28 lajissa, joista uusina ovat mukana golf ja rugby sevens. Moni innokas penkkiurheilija odottaa varmasti jo malttamattomana kisoja sen lähetyksiä, pian voi alkaa myös tutkimaan eri lajien ja niissä viime vuosina menestyneiden kisaajien historiaa. Innokkaimmat lyövät vetoa suosikkiensa puolesta ja painonnostossa Behdad Salimi on taatusti yksi kärkinimiä, joka tulee ansaitsemaan lajinsa alhaisimmat kertoimet mm. Betsafen vedonlyöntitilastoissa. Betsafe on varma valinta vedonlyöntiä harrastaville, sillä se keskittyy pääasiallisesti juurikin tärkeimpien urheilutapahtumien betsaukseen. Betsafelta on helppoa tutkia taulukoita ja tulevia kisoja, joissa haluaa lyödä vetoa omien suosikkiensa puolesta.

Behdad Salimi aloitti painonnoston jo 12-vuotiaana, ollen jo tuossa iässä kookas ja pitkä. Hänen suurin idolinsa oli maanmies ja olympiavoittaja Hossein Rezazadeh. Rezazadeh on suuri tähti Iranissa ja jopa hänen häänsä lähetettiin suorana lähetyksenä Iranin kansalaisille. Behdas Salimia onkin kutsuttu idolinsa mantelinperijäksi ja Iranin Herkuleeksi hänen massiivisen olemuksensa vuoksi. Salimi nähtiin Iranin joukkueen lipunkantajana edellisissä olympialaisissa, joissa lippu näytti suurikokoisen ja jäntevän nostajan käsissä hammastikulta. Salimi on tunnetusti hyvin ylpeä saavutuksistaan ja saamastaan suosiostaan iranilaisten keskuudessa.